Luft/vattenvärmepumpar

Hero är verkligen ett otroligt bra val om man vill ha en exceptionell luft/luftvärmepump, men vad gör man om man vill ha en värmepump som också förser ens hus med varmvatten?

Då är en luft/vattenvärmepump ett bättre alternativ. Det är förstås upp till var och en vilken av dom två pumparna man föredrar, och det har att göra med vilken man känner passar sina egna omständigheter bäst.

Ecodan luft/vattenvärmepump

Värmepumpsrådgivning

Båda är väldigt bra alternativ, och hos e-klok kan du få rådgivning om vilket som passar ditt hushåll och dina behov bäst. Det finns inte alltid något svart på vitt svar vilken metod som är bäst, utan det handlar väldigt ofta om ens egna behov och omständigheter.

En viktig sak att nämna är dock att luft/luftvärmepumpar mer är något som man använder tillsammans med sitt redan befintliga värmesystem, medan en luft/vattenvärmepump klarar av att värma ett hushåll helt på egen hand, och behöver ingen extern hjälp från andra system.

Luft/vattenvärmepumpar redo för svenskt klimat

Luft/vattenvärmepumpar från Mitsubishi fungerar väldigt bra i Sverige, då dom är nordenanpassade – och många av modellerna klarar av att värma upp ditt hus i så mycket som -28 grader.

Så behöver du ett effektivt sätt att värma och kyla ned ditt hushåll vid behov, och samtidigt bidra med varmvatten, så är en luft/vattenvärmepump för dig!